Hersenaandoeningen

NAH/CVA

Ieder jaar krijgen ongeveer 41000 Nederlanders een Cerebro Vasculair Accident (CVA) dit kan een hersenbloeding zijn maar ook een hersen- infarct. In de volksmond ook wel beroerte genoemd.

Na een ziekenhuisopname volgt vaak nog een intensieve revalidatie periode in een revalidatie centrum of in een verpleeghuis. Dan volgt het moment dat u weer naar uw eigen omgeving terug gaat. Hier begint dan vaak het proces van accepteren en kunnen allerlei emoties de ruimte krijgen.

Dit is vaak het moment om een gespecialiseerde psycholoog in te schakelen. Iemand die verstand heeft van neurologie maar ook van problemen rond aanpassen en stemming. Vaak wordt u vanuit het revalidatiecentrum al naar mij verwezen. Mensen die Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) door ongeluk of anderszins hebben opgelopen kunnen bij mij terecht.

Parkinson

Wanda Visscher is ook geschoold als ParkinsonNet psycholoog.

U kunt bij haar terecht na verwijzing van uw neuroloog maar ook via de huisarts. Veel voorkomende problemen bij Parkinson zijn stemming en angstproblematiek maar soms ook andere cognitieve stoornissen zoals traagheid en verlies van initiatief. Planning en overzicht is vaak ook lastiger geworden. De psycholoog heeft tal van vaardigheden om u te helpen in het omgaan met en het accepteren van de problemen rondom de ziekte.

MS/ALS

Cliƫnten met MS of ALS kunnen ook bij Wanda Visscher terecht.